Mijn winkelmand artikel(en) - € 0,00

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Kruidenplanten

Kruidenplanten voor moestuin, terras of keuken vind je hier!

Onze kruiden zijn uitermate geschikt voor de moestuin, een grote pot of een plantenbak. Het is aan te bevelen om planten bij elkaar te zetten die dezelfde verzorging vragen: bijvoorbeeld de mediterrane kruiden als tijm, rozemarijn, oregano en salie kunnen prima bij elkaar in een pot. Ze willen graag volle zon, veel warmte en niet teveel water. Andere kruiden zoals bijvorbeeld basilicum, bieslook en peterselie kunnen ook prima bij elkaar, die vragen juist wat meer water.

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren
Pagina:
  1. 1
  2. 2
per pagina
  1. Kerrie - in pot - Biologisch

    Kerrie - in pot - Biologisch

    € 5,95

    Kerrie - Biologisch

    De kerrieplant is erg attractief vanwege zijn smalle, naaldvormige zilvergrijze bladeren, ze verspreiden een zoete kerriegeur. De jonge stengels zijn witgrijs, daarna kleuren ze groen en verhouten ze. In de zomer krijgt de plant gele bloemknopjes de geuren met een typisch curry-aroma.

    De takjes van de kerrieplant worden niet vers mee verwerkt in gerechten. Laat de takjes kort meekoken, maar voor het opdienen verwijderen.

    Gebruik de kerrieplant om het milde curry-aroma toe te voegen aan soepen, sauzen, rijst- of vleesgerechten. Je kan het kruid ook fijnstampen en vermengen met andere kruiden zoals rozemarijn en tijm en gebruiken op de barbecue.

    Een thee van kerrie werkt verzachtend bij klachten aan de luchtwegen

    Meer info
  2. Wilde marjolein - in pot - Biologisch

    Wilde marjolein - in pot - Biologisch

    € 5,95

    Biologische Kruidenplant Wilde Marjolein - Origanum Vulgare - Potmaat 13 cm

    Wilde marjolein past goed in de volgende gerechten: mediterrane keuken, lams- en varkensvlees, pizza, soep, salades, groenten, rijst, pasta’s, eiergerechten, tapas, koekjes, tosti’s en visgerechten.

    Wilde marjolein, rozemarijn en tijm zijn ultieme smaakmakers bij het barbecueën.

    Verzorging: planten op een zonnige droge plek.

    Gebruik: blad, bloemknop en bloem.

    Meer info
  3. Bloedzuring - in pot (13 cm) - Biologisch

    Bloedzuring - in pot (13 cm) - Biologisch

    € 5,95

    Biologische Kruidenplant Bloedzuring - Rumex Sanguineus - Potmaat 13 cm

    Bloedzuring past goed in de volgende gerechten: salades, soepen, sauzen, zomerdranken of bereid zoals spinazie.

    Het zuurtje als smaakcomponent is prachtig te combineren bij zoete componenten en bittertjes.

    Verzorging: ruim voeden met organische meststof tijdens het groeiseizoen. Indien het loof lelijk is geworden de plant volledig terugknippen zodat ze vers kan uitlopen.

    Gebruik: blad, bloemknop, bloem en de zaden.

    Meer info
  4. Oregano tijm - in pot - Biologisch

    Oregano tijm - in pot - Biologisch

    € 5,95

    Biologische Kruidenplant Oregano Tijm  - Thymus Tabor Potmaat 13 cm

    Feitelijk moet u gewoon een oreganotijm plant bezitten. Oregano tijm past goed in de volgende gerechten: Vleesgerechten, soep, stoof- en ovenschotels, vis, dressing, garnering, aromatiseren van wijnazijn, pizza, Mediterrane keuken.

    Oregano tijm heeft relatief groot blad voor een tijm. Een mooie stevige plantbouw en gewoon een sierraad om te bezitten.

    Verzorging: zonnige en droge standplaats

    Gebruik: blad, bloemknop, bloem zowel vers als gedroogd.

    Meer info
  5. Snijselder in pot (13cm) - Bio

    Snijselder in pot (13cm) - Bio

    € 5,95

    Snijselder in pot ( 13 cm)

     Snijselder groeit in verschillende opgaande scheuten. Het uitzicht en de smaak zijn vergelijkbaar met groene selder. Snijselder kan het hele jaar door geoogst worden. Snij telkens volgens behoefte enkele takken en bladeren af, de plant blijft gewoon verder groeien.

    Bestelhoeveelheid: 

    Meer info
  6. Compacte Marjolein - in pot - Biologisch

    Compacte Marjolein - in pot - Biologisch

    € 5,95

    Biologische Kruidenplant Compacte Oregano - Origanum Vulgare Compactum - Potmaat 13 cm

    Compacte oregano heeft veel kleiner blad als de wilde marjolein. Compacte oregano groeit ook zeer compact, blijft laag en bloeit enorm rijk. Ook is deze krachtiger qua smaak en aroma.

    Oregano past goed in de volgende gerechten: mediterrane keuken, lams- en varkensvlees, pizza, soep, salades, groenten, rijst, pasta’s, eiergerechten, tapas, koekjes, tosti’s en visgerechten.

    Wilde marjolein, oregano, rozemarijn en tijm zijn ultieme smaakmakers bij het barbecueën.

    Verzorging: planten op een zonnige droge plek.

    Gebruik: blad, bloemknop en bloem.

    Meer info
  7. Citroenmelisse - in pot - Biologisch

    Citroenmelisse - in pot - Biologisch

    € 5,95

    Biologische kruidenplant citroenmelisse - Melissa Officinalis - Potmaat 13 cm

    De ovale bladeren van de citroenmelisse plant verspreiden een typische citroengeur Citroenmelisse verfijnt alle gerechten waarbij het citroenaroma past.

    Gebruik steeds de verse - eventueel fijngehakte - bladeren, laat ze niet mee koken want dan verliezen ze hun smaak.Citroenmelisse is heerlijk bij vis of lekker verfrissend in salades. Je kan het ook toevoegen aan fruitsalades, koele (vruchten) drankjes of als accent bij desserten met ijs.

    Je kan de bladeren ook gebruiken om thee mee te maken.

    Citroenmelisse heeft een heilzame werking tegen allerlei kwaaltjes. Enkele verse blaadjes toevoegen aan het badwater werkt ontspannend en kalmerend. Dus goed voor een goede nachtrust. Het wordt ook aangewend als hulpmiddel bij depressies, slapeloosheid en hartkloppingen. Verse bladeren werken verzachtend bij insectenbeten en zweren.

    Meer info
  8. Klaverzuring - in pot - Biologisch

    Klaverzuring - in pot - Biologisch

    € 5,95

    Klaverzuring - Oxalis Tetraphylla - Biologisch (potmaat 13cm)


    Naast zijn bijzondere diverse heerlijke smaken die deze oxalis geeft, heeft de Tetraphylla ook nog eens hele mooie diep roze-rode bloemen. Hiermee kan je de gerechten mooi decoreren.

    Klaverzuring past goed in de volgende gerechten: het blad is prachtig om mee te garneren en door frisse salades. Bloemen bij amuses, smoothies en tal van andere gerechten. Klaverzuring culinair inzetten blijft gewoon heerlijk. Uw gerechten net een fris zuurtje meegeven en of een extra kleur nuance meegeven, super!

    Verzorging: klaverzuring is een knolgewasje wat op haar knol overwintert. In de loop van het voorjaar (ca. april) komt het jonge blad boven de grond en ca. half oktober (na eerste nachtvorst) gaat dit kruidje weer in winterrust. Voldoende voeding, vocht, temperatuur en zon zorgen voor mooi fris loof. Als het loof in de loop van de zomer minder mooi wordt kunt u de plant tot 1 cm boven de grond terug knippen waarna ze weer lekker fris opnieuw zal uitlopen.

    Meer info
  9. Pimpernel - in pot - Biologisch

    Pimpernel - in pot - Biologisch

    € 5,95

    Biologische Pimpernel - Sanguisorba Minor - Potmaat 13 cm


    De kleine pimpernel is een beschermde plant in Nederland, u mag hem dus niet oogsten uit de natuur. Kleine pimpernel heeft een komkommerachtige smaak met een beetje bitter en een beetje zuur en zelfs ook nog wat nootachtige elementen. Door deze fantastische bijzondere smaakcombinaties heeft deze ook nog eens diverse culinaire mogelijkheden.

    Rozemarijn past goed in de volgende gerechten: de jonge blaadjes zijn magnifiek in salades, door een fris roomkaasje, sauzen, soepen en stoofschotels. Heel interessant is pimpernel bij wild. Een stamppotje van (rauwe) pimpernel is uiteindelijk wel één van de lekkerste gerechten om pimpernel klaar te maken.

    Verzorging: voldoende voeding, volle zon en matig vochtig houden. Wanner het blad lelijk wordt, knipt u de plant volledig terug, zo komen de blaadjes weer vers terug.

    Gebruik: blad, bloemknop en bloem. Eventueel kunt u ook het zaad gebruiken.

     

    Meer info
  10. Champagneblad - in pot - Biologisch

    Champagneblad - in pot - Biologisch

    € 5,95

    Champagneblad is een éénjarig, kruidachtig plantje kruidachtig plantje met lancetvormige bladeren en gele bolvormige bloemen. Het wordt zo'n 30 tot 50 cm hoog.

    De plant komt in zowel in Afrika als in Zuid-Amerika nog in het wild voor, en is daar een gewilde sierplant.

    Champagneblad wordt vaak ook wel 'ABC-kruid' of 'Parakers' genoemd - in het Engels 'Electric Daisy', en bloeit van juni tot oktober.

    Het blad van dit kruid past goed in salades, kruidenboter, roomkaasjes, sauzen, soep of in een stoofpotje. De bloemen bij harde kazen.

    Meer info

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren
Pagina:
  1. 1
  2. 2
per pagina